Solsemester med Barn – Temasida

Ska du resa på en solsemester med barn? På denna temasida för solsemester hittar du information, tips och inte minst inspiration som underlättar planeringen och förhoppningsvis förenklar inför nästa solsemester.

Välja rätt resmål för en solsemester med barn1. Var ska vi solsemestra?

Att hitta rätt resmål för en solsemester med barn, kan ibland vara klurigt. Det får inte vara för hett, men kallt i havet är ju heller ingen höjdare varken för badkrukor eller småbarn.
Hitta barnvänliga resmål månad för månad med hjälp av vår guide och låt dig inspireras av andra barnfamiljers solsemestrar.

Klicka för tips på barnvänliga resmål show

Resa på solsemester2. Hur ska vi resa?

Till solsemestern tar man sig allt som oftast med flyg, men ska ni till Europa är ett alternativ förstås att bila till solen & värmen.
Vissa oroar sig inför en flygresa med barn, speciellt om det är första gången och fasar för långa bilfärder med barn! Med de rätta knepen och förberedelserna är det oftast inget problem…

Klicka för en flyga med barn guide & massor med tips show

planera-solsemester3. Packa & planera solsemester

Så till det momentet inför resan till solen, som vissa älskar medan andra avskyr som pesten.
Vi talar förstås om packning, alla inköp inför solresan och planering vad gäller pass, viktiga papper, eventuella vaccinationer och vad man bör packa ner i reseapoteket på en barnsemester i solen?

Klicka för praktiska packlistor, information om solskydd etc. show

Bad & Sol på solsemesternmed barn4. Sol & Bad

Att man behöver skydda sitt barn från att bränna sig i solen är ju förstås självklart, men hur mycket sol är för mycket, och hur hanterar man små barn som är känsliga för värmen under en solsemester?

Solsemester betyder också härliga bad i poolen och kanske i havet.

Klicka för solskyddstips, snorkelguider mm. show

Vi hoppas du har nytta av vår temasida för en barnvänlig solsemester.
Tyckte du sidan var användbar blir vi glada om du gillar den och delar den med dina vänner. Det gör du enkelt genom knapparna nedanför. Trevlig solsemester!