Kort flygtid – Vinterresor till solen

På vintern längtar många barnfamiljer efter att hämta ny energi genom att göra en vinterresa till solen. Men vissa drar sig för att göra vinterresor till värmen, speciellt med små barn, eftersom flygresorna är längre till de klassiska vinterresmålen. För dig som inte vill flyga så långt har vi här samlat vinterresor med lite kortare flygtid.

Vi vill med denna artikel på inget sätt avskräcka från längre flygresor, med nattflyg går det oftast utmärkt att flyga långt med barn. Känner du dig osäker rekommenderar vi vår Flyga med barn Guide.

8 Vinterresor med kort flygtid

Till följande destinationer kan du göra vinterresor med relativt kort flygtid (jämfört med de övriga vinterresmålen). Vissa av resmålen med kort flygtid håller hela vinter, medan andra snarare förlänger vår eller höstsäsong…

 

Solsemester i Dubai

Dubai ligger bara 6-7 timmar bort och erbjuder ett varmt klimat året om. Man får väl anse att det är kort flygtid till Dubai, eftersom det bara är hälften så lång flygtid som t.ex. Thailand. I Dubai hittar du fantastiska stränder och shopping i världsklass. Dubai är mycket barnvänligt även om det ofta säljs in som en storstad med puls. En vinterresa till Dubai passar absolut för barnfamiljer.

Jumeirah Beach är Dubais egen badort. Den ena vita stranden avlöser den andra, alla kantade av palmer, promenadstråk, butiker, restauranger och högklassiga hotell.

Dubai är stort och stadsdelarnas karaktär skiljer sig åt. Bur Dubai heter hotellstadsdelen där du hittar flera prisvärda boendealternativ. Du kan välja att bo nära världens högsta byggnad Burj Khalifa eller nära shoppingcentret Dubai Mall/Downtown Dubai.

Här hittar du barnvänliga hotell i Dubai via Hotels.com*

Egypten

Med en flygtid på bara ca fem timmar med direktflyg från Sverige finns Egypten och Röda havets strand med underbar värme, högklassiga hotell, kristallklara dyk- och snorklingsvatten samt närheten till några av världens absolut främsta sevärdheter.

De flesta hotell erbjuder All Inclusive, är du ute efter det lite mer oexploaterade finns bland annat Marsa Alam-kusten.

Vid den östra kusten finns det som ibland kallats världens bästa dykning, utflykter till Kairo, Luxor och klippstaden Petra i Jordanien.

Det är billigt att leva i Egypten och goda trerättersmiddagar kostar inte skjortan.

Länktips:
Barnvänliga familjehotell i Hurghada (hotels.com*)
Billiga flyg till Hurghada (Expedia.se*)

Här hittar du reseguider från Egypten.

Kanarieöarna

Du behöver absolut inte resa runt halva jordklotet för sol och värme. På Kanarieöarna finns underbara sandstränder och många trevliga restauranger, golfbanor och vackra strandpromenader med en kort flygtid på bara 5-6 timmar.

Ögruppen består av sju större öar: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro och sex mindre öar.

Kanarieöarna är charmigt, mysigt och har en fantastisk natur. Oavsett vilken ö ni väljer, så stanna inte hela semestern på hotellområdet utan passa på att upptäcka öarna.

Läs reseguider från Kanarieöarna.

Madeira

Ungefär 5 timmars flygtid bort ligger Madeira, en bergig, grön och mycket vacker ö utanför Portugals kust. Madeira är kanske inte ett resmål man först tänker på när man reser med barn. Det finns till exempel inga naturliga sandstränder men det har man löst ändå…

Stranden Ribeira Brava ligger i centrum av staden och har nyligen renoverats och fått svart sand och vågbrytare som skydd från havet, dessutom finns en fontän i vattnet. På stranden finns två pooler, en för barn och en för bebisar samt omklädningsrum, informationsservice, snackbar och badvakt.

Stranden Calheta består av två konstgjorda stränder med gyllene sand importerad från Portugal och Marocko. En av de bästa stränderna på Madeira och populär bland både fastboende och turister. Stranden skyddas från havet av en lång vågbrytare.

Säsong året runt. Bäst i oktober, november

Malta

Mitt i Medelhavet ligger ögruppen Malta med ett milt klimat året runt. Flygtiden till Malta är mellan 3-4 timmar. Ögruppen är ett av de mest solsäkra alternativen inom Europa och har extremt låg kriminalitet.

Det finns flera sandstränder på Maltas nordvästra och västra kust, bland annat Mellieha Bay, Golden Bay, Paradise Bay och Ghajn Tuffieha. I den södra delen är den bästa sandstranden Pretty Bay.

Högsäsong på Malta är mellan juni-september men sommaren drar igång redan i maj och hålla i sig långt in i oktober.

Läs en reseguide från Malta

Marocko

I Marocko kan familjen njuta av milslånga stränder, myllrande marknader och en exotisk kultur som är präglad av västafrikanska, arabiska och franska traditioner. Moderna badorter och fina hotellområden mixat med trånga gränder, magdansöser och ormtjusare.

En liten varning för vattentemperaturen under vintern… det är inte varmt i havet. Under vintern är det uppvärmda pooler som gäller eller ett snabbt dopp. Solsäkert är det dock!

Israel Eliat

Israel ligger bara ungefär 5 flygtimmar bort. Eilat i Israel ligger vid Aqaba-viken och är landets enda stad vid Röda havet,längst söderut i Israel mellan Jordanien och Egypten.
Eilat har ökenklimat vilket innebär väldigt varma somrar men i gengäld behagliga vintrar med genomsnittliga dagstemperaturer runt 25 grader. Röda havet håller en jämn temperatur, sällan under 20 grader…

Längs hela Eliat finns fina sandstränder och strax utanför Eilat, i Coral Beach, ligger områdets finaste stränder med fina dyk- och snorklingsmöjligheter. Det kilometerlånga korallrevet har gett namn till området som också har de bästa och mest barnvänliga stränderna.

Bästa tiden att semestra i Israel är från oktober till April.

Tunisien

Tunisien ska man inte se som ett vinterresmål om man vill ha det garanterat solsäkert och dessutom varmt i havet, utan snarare som ett alternativ för en höstresa. Fram till oktober månad är Tunisien fortfarande ett bra resmål som dessutom har kort flygtid.

Ett stabilt och solsäkert klimat kombinerat med den korta restiden (under fyra timmar), gör Tunisien till ett attraktivt resmål om du reser med barn. Dessutom är det prisvärt att semestra i Tunisien där reskassan räcker lite längre!

Speciellt populärt bland barnfamiljer är den inbjudande småstaden Hammamet. Där finns fina stränder, strandpromenad, många restauranger och där har dessutom både Fritidsresor sitt Blue Star hotell och Ving sitt familjevänliga SunGarden-hotell Mediterranée

Vinterresor till solen med kort flygtid månad för månad

Så vilken månad är det generellt bästa att resa till respektive resmål? Här hittar du en resmålsguide som listar de bästa resmålen för solsemester med lång som kort flygtid månad för månad.

Bra att veta när du letar resmål

Sveriges motpol i världen är länder som ligger långt under ekvatorn som exempelvis Australien, Nya Zeeland och Argentina. När vi har vår och sommar i Sverige har dessa länder istället vinter.
Vill du läsa mer om klimat och hur det ser ut på olika platser på jorden, hittar du mer information här.

Har vi missat ett resmål med kort flygtid som du vill rekommendera för resor med barn? Lämna gärna en kommentar nedanför… om du gillar listan, dela den gärna med någon du känner genom knapparna nedanför.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *